[...] to białko i tak nic Ci nie da, jego większość zostanie zużyta do pokrycia wydatków energetycznych a do tego celu lepiej sprawdzają się węglowodany. 25% białka (to i tak za dużo) z całości zapotrzebowania kalorycznego to max, tym bardziej na redukcji. Ty na oko masz ponad 30%. Weź pod uwagę że nie jesteś zawodowym kulturystą. A białko w [...]
@ skitelsik wartości są na 100 g. Czy konsystencja przed dodaniem białka była taka jak na zdjęciu? Masa powinna byc dosc gęsta ale nie jak kit ;) Spróbuj dodac nieco wiecej proszku do pieczenia. Mój ser był dosc suchy wręcz grudkowaty wiec musiałam dodac nieco mleka i wszystko zblendowac, ale przy normalnym serze wystarczy ze zmiksujesz i [...]
Jasne, że wiadomo jakie produkty, drogi autorze nie rozpisuj sobie miliona posiłków dziennie bo przestaniesz przestrzegać(wypad tu, telewizja tam itd), jedz dużo ryżu, makaronów, dużo mięsa i ryb, i nie licz produktów, staraj się zjadac jakieś 3000-4000kcal dziennie i jakies 150g białka wtedy będziesz rósł, i prawda ogarnij trening gotowy z forum.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ciebie? Zawsze! :D A taką teraz rozkmine mam... bo kazeina jest dużo tańsza od zwykłego białka. Nie wiem jak z aminogramem, ale postaram się zaraz porównać. I tak mnie naszło... czy będzie w ogole jakaś różnica, a jeśli tak to jak duża, gdy na dniu będę jadł kazeine zamiast wpc. Wchłonie sie bo sie wchłonie, dłużej, ale sie wchłonie. Tym bym sie [...]
warezz - nie jestem w temacie SAA ale stawiam piwo ze to jak z suplementacja jak porownasz co wypisuja na tym forum z zachodnimi forami i badaniami naukowymi to sie za glowe zlapiesz Porownaj sobie sklad supli w EU i w US. czasami sie zastanawiam czy nie zamawiac stamtad. Flex1976 kiedys pisal ze profesionalni kuturysci ktorych zna wala duzo [...]
[...] produktów oraz rozklad makro jest okej ? Z tego co pamietam to w założeniu jest to 109 bialka 213 wegli i 60 tłuszczy. I czy taka ilość wegli jest dobra ? Bo czytałem dużo opini że na redukcji nalezy jesc w diecie low carbo. A przecież w tematach o komponowaniu diety jest to zazwyczaj 1,8-2 bialka na kg, 1 tłuszczy na kg i reszta [...]
[...] kolacja ok 20.00 karp + 5 jajek = 820/79/60/5 X posiłek przed snem ok 21.30 150g sera półtłustego = 200/27/6/5 RAZEM: 4174,1 kcal, 273,9 białka, 168,6 tłuszczu, 427,9 WW Stanowczo za dużo kalorii , białka i węgli.5/6 posiłków co 3 godziny w zupełności wystarczy.Spróbuj tak to ułożyć i jeszcze raz wklej.Podaj swoje zapotrzebowanie Pozdrawiam
Za dużo się nie znam, ale chyba coś za dużo węgli tam jest i mało białka, że o tłuszczach nie wspomnę. Zrób to co każdy, kto ma problem z dietą: przestudiuj 10 wskazówek żywieniowych,dowiedz się co jest co i po co to wszystko, ułóż dziewczynie( albo niech sama sobie ułoży jeśli chce) dietę przy pomocy dziennika posiłków Vitalmaxa i podrzuć do [...]
białko - za dużo, nie jesteś 106kg odtłuszczonym kulturystą, węgli dalej dużo nawet jeżeli ciężko pracujesz dałbym mniej , jeżeli liczysz na masę całkowitą - białka daj max 1,5g kg węgli ok 2-2,5g reszta tłuszcz.
[...] bo ponad 90, ale u mnie tego tak nie widać jak u Ciebie bo jestem wyższy. Ale przejdźmy do konkretów, bo chyba chodzi Ci o mój obecny cykl. Ta dieta mi służy! Węgle rano, przed i po treningu, na wieczór białka dużo i tłuszczy. Wszystko ładnie rośnie, nabiera lepszych kształtów, a brzuch stoi w miejscu. Więc jak narazie powoli osiągam swój cel.
[...] - im więcej się rozciągam tym większe efekty (trening czyni mistrza - nic nie jest dane na zawsze). Trenuję tak często gdyż stało się to częścią mojego życia i mam dużo więcej czasu niż pracujący (chociaż gdy pracowałem to też znajdowałem czas na trening - nie robiłem wtedy aerobów). Próbowałem (ostatnio)trenować mniej lecz nie [...]
Moi goście będą jeszcze 2 dni. Dla mnie nie istnieje pojęcie śmieciowe jedzenie. Jem w zasadzie wszystko - zwracam uwagę na to aby była odpowienia ilość białka, nie za dużo kalorii w okresie odtłuszczania (niestety robię to na "wyczucie" gdyż przy dżemach i kompotach własnych trudno o właściwą ocenę kaloryczności - zwłaszcza gdy zjada się nie [...]
[...] że białko serwatkowe nie zawiera laktozy. A jajka wydają mi się b.dobrym źródłem białka (i to kpmpletnym) - kiedyś jadłem 30 całych jaj dziennie - jednak oprócz tego jadłem jeszcze owoce i to było jednak zbyt dużo kalorii dla takiego mikrusa jak ja! Dobre trawienie dla mnie to całkowite wykorzystanie spożytych pokarmów a nie ułatwienie wydalania.
Dobre źródło białka - jednak przy takiej ilości jaj jest też b.dużo tłuszczu. Zrobiłem wprowadzający trening ud: przysiady ze sztangielkami 20 kg w dłoniach 8x12p Jutro będzie mi się kiepsko chodziło!
[...] Stanowczo odradzał on jedzenie wieprzowiny, oraz twarogu (ogólnie nabiału całego), stwierdził, że tego typu żywnośc powoduje, że stajemy się obrzmiali, organizm zatrzymuje dużo wody, poza tym pokarmy te mają słabą przyswajalnośc białka. Pan jest jednak idealnym dowodem na to, że można z sukcesem nawet przygotowac się do zawodów i osiągnąc super [...]
z Michałem Karmowskim. Stanowczo odradzał on jedzenie wieprzowiny, oraz twarogu (ogólnie nabiału całego), stwierdził, że tego typu żywnośc powoduje, że stajemy się obrzmiali, organizm zatrzymuje dużo wody, poza tym pokarmy te mają słabą przyswajalnośc białka. W takim razie owy Pan nie wie o czym mówi, wprowadzając ludzi w błąd. :)
Witam wszystkich! Dzisiaj wieczorem było coś okropnego. Strasznie bolał mnie brzuch. Poszedłem 2 razy wymiotować i woda z tyłka. Czy może to być przyczyną zjedzenia za dużo? Rano zjadłem makaron z sosem+4 bialka jaj i 2 żółtka,potem 100g ryż z sosem węgierskim+ twaróg kostka, potem makaron i bułka z jajkiem, potem ryż z sosem węgierskim i pasta [...]
Witam wszystkich! Dzisiaj wieczorem było coś okropnego. Strasznie bolał mnie brzuch. Poszedłem 2 razy wymiotować i woda z tyłka. Czy może to być przyczyną zjedzenia za dużo? Rano zjadłem makaron z sosem+4 bialka jaj i 2 żółtka,potem 100g ryż z sosem węgierskim+ twaróg kostka, potem makaron i bułka z jajkiem, potem ryż z sosem węgierskim i pasta [...]
Dodatek do jaj to słoik dżemu -jaja są źródłem białka i tłuszcz(trochę za dużo). Dieta łatwa do przygotowania. A dżem na cukrze? Takie spotkanie tłuszczu z cukrem... Bałbym się. Bardzo.